Τετάρτη, 4 Απριλίου 2012

ΣΜΥΡΝΕΙΚΑ ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ

Υλικά
500 γρ.αλεύρι
1 κ.γ. baking powder
ελάχιστο αλάτι
1 κούπα φρέσκο βούτυρο ή γάλακτος
1 κούπα ζάχαρη
2 κροκάδια
1/4 κούπας γάλα ή χυμό πορτοκαλιού
βανίλια ή ξύσμα ποστοκαλιού

1 κροκάδι αραιωμένο με λίγο νερό για το άλειμμα

Εκτέλεση
Κοσκινίζουμε σε μπολ το μισό από το αλεύρι μαζί με το baking powder και το αλάτι.

DSC_0002

Χτυπάμε σε μπολ το βούτυρο να αφρατέψει και στη συνέχεια προσθέτουμε τμηματικά
τη ζάχαρη.

DSC_0005

Προσθέτουμε τους κρόκους,το γάλα ή το χυμό πορτοκαλιού και το άρωμα.

DSC_0006

DSC_0009

Ρίχνουμε το κοσκινισμένο μείγμα και ανακατεύουμε.Προσθέτουμε όσο ακόμη από
το αλεύρι χρειαστεί για να πάρουμε μια ζύμη που δεν κολλάει και πλάθεται εύκολα. 

DSC_0011

DSC_0015

Ανοίγουμε κομμάτια ζύμης σε κορδόνια με μήκος 20-25 εκ. και πάχος περίπου 1 1/2 εκ.

 DSC_0016

Διπλώνουμε σε τρία μέρη και πατάμε ελαφρά τις δύο άκρες για να κολλήσουν.

DSC_0017

DSC_0018

Αραδιάζουμε σε αντικολλητικό ταψί και αλείφουμε με το χτυπημένο κροκάδι.

DSC_0019

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς C,με αντιστάσεις πάνω-
κάτω,για περίπου 20 λεπτά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...