Πέμπτη, 16 Φεβρουαρίου 2012

ΑΤΟΜΙΚΑ cheesecake

DSC_0035

Υλικά
για 14 με 16 κομμάτια
για τη βάση
80 γρ. ή 3/4 κούπας πτι μπερ αλεσμένα
30 γρ. ή 2 κ.σ. βούτυρο λιωμένο ή soft
12 γρ ή 1 1/2 κ.σ. ζάχαρη

για τη γέμιση
450 γρ.cream cheese σε θερμοκρασία δωματίου
150 γρ. ζάχαρη
λίγο αλάτι
1 βανίλια
2 αβγά
για τη σάλτσα φράουλας
85 γρ. φράουλες φρέσκες ή κατεψυγμένες
12 γρ. ζάχαρη

Εκτέλεση
Αλέθουμε τα μπισκότα μαζί με το βούτυρο και τη ζάχαρη στο μούλτι.

DSC_0019


Μοιράζουμε το μείγμα σε υποδοχές φόρμας για muffins,στρωμένες με καραμελόχαρτα
ή φορμάκια σιλικόνης.
Με ένα κουταλάκι ή άλλο αντικείμενο στρώνουμε το μείγμα του μπισκότου στις βάσεις.
Βάζουμε να ψηθούν σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς με αντιστάσεις
πάνω κάτω για 5 λεπτά.

DSC_0020

Στο μεταξύ ετοιμάζουμε την κρέμα.Χτυπάμε το τυρί με το μίξερ να αφρατέψει.

DSC_0021  
DSC_0022

Προσθέτουμε μέσα τη ζάχαρη,το αλάτι και τη βανίλια.

DSC_0023
Στη συνέχεια συμπληρώνουμε τα αβγά ένα ένα χτυπώντας μετά από κάθε προσθήκη.

 DSC_0024

Μοιράζουμε το μείγμα της γέμισης στις θήκες.
Βάζουμε περίπου 3-4 κουταλιές στην κάθε θήκη.

DSC_0026

Ετοιμάζουμε και τη σάλτσα.Χτυπάμε τα φρούτα με τη ζάχαρη στο μούλτι και μοιράζουμε
και αυτό το μείγμα στα θηκάκια πάνω από την κρέμα.

DSC_0027

Βάζουμε περίπου 3 κουταλίτσες στην κάθε θήκη.

DSC_0028

Με τη βοήθεια οδοντογλυφίδας κάνουμε κύκλους για να σχηματιστούν “νερά” στην
επιφάνεια.

  DSC_0030
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς με αντιστάσεις πάνω κάτω για
περίπου 25 λεπτά.



Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να σταθούν και να κρυώσουν.Τα βάζουμε
στο ψυγείο τουλάχιστον για 4 ώρες πριν τα σερβίρουμε.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...