Κυριακή, 29 Ιανουαρίου 2012

ΕΥΚΟΛΟ ΓΛΥΚΟ ΨΥΓΕΙΟΥ

 












Το γλυκό αυτό γίνεται υπέροχο παγωτό αλλά και γλυκό ψυγείου. Επίσης μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ότι υλικά προτιμάμε και να το κάνουμε σε διάφορες παραλλαγές, όπως θα δείτε στην εκτέλεση.
Υλικά (για 12 μερίδες)
2 πακέτα μπισκότα ολικής άλεσης "Πτι-Μπερ" Παπαδοπούλου
Μία πράσινη φυτική σαντιγύ
1 ζαχαρούχο γάλα "Βλάχας"
1 σακουλάκι σταγόνες σοκολάτας
150 γραμμάρια φρουί γλασέ σε κομματάκια ή γλυκά του κουταλιού (ότι έχουμε)
2 τεμάχια σοκολάτα κουβερτούρα
150 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
2 κουταλιές ζάχαρη άχνη
Μισό ποτήρι του κρασιού κονιάκ

Εκτέλεση
Σε ένα ταψάκι 22Χ25 περίπου ή τάπερ, στρώνουμε μία σειρά μπισκότα και ραντίζουμε με τα δάχτυλα λίγο κονιάκ. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε, εκτός από Πτι-μπερ και άλλου τύπου μπισκότα που μας αρέσουν. Χτυπάμε στο μίξερ την πράσινη σαντιγύ, μέχρι να πήξει. Κατόπιν ρίχνουμε σιγά-σιγά το ζαχαρούχο γάλα και μία κουταλιά από το κονιάκ. Μέσα σε αυτό το μείγμα σπάμε με τα χέρια μας και τα υπόλοιπα μπισκότα, σε μικρά κομμάτια καθώς επίσης τις σταγόνες σοκολάτας και τα φρουί γλασέ.
Μπορούμε αντί για τα μπισκότα, τα γλυκά και τη σοκολάτα να βάλουμε μαρένγκες σπασμένες, ξηρούς καρπούς, φρέσκα φρούτα και ότι άλλο θέλουμε ή να μην τα βάλουμε και να έχουμε σκέτη την κρέμα.
Απλώνουμε ομοιόμορφα το μείγμα αυτό πάνω από τα μπισκότα και στη συνέχεια το τοποθετούμε στο ψυγείο ή στην κατάψυξη για να παγώσει (εάν θέλουμε για ευκολία μπορούμε να πασπαλίσουμε το μείγμα μας με τρούφα πριν το βάλουμε στο ψυγείο).
Μόλις το γλυκό παγώσει λιώνουμε την κουβερτούρα με τη ζάχαρη άχνη, την κρέμα γάλακτος και το κονιάκ, σε σιγανή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να γίνει σάλτσα, την  απλώνουμε πάνω από αυτό και το ξανατοποθετούμε στο ψυγείο για να παγώσει και η σοκολάτα.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...